Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiskutya vásárlásának menete

Az éppen aktuális eladó kiskutyáink megtekinthetőek a kiskutyáink/puppy's menüben.

Érdeklődés email-ben <kobanyaipelyhes@gmail.com>lehetséges . Kérem vegyék figyelembe azt, hogy a kiállításra és tenyésztésre vásárolt kiskutyák ára magasabb mint a hobbi kutyáké. Ennek oka, hogy az egészségügyi garanciai is több mindenre kiterjed ez esetben. Hobbi célra eladott kiskutyáinkra az adásvételi szerződésben az új tulajdonosnak ivartalanítási kötelezettséget kell vállalni, melyet a kiskutya 1 éves koráig köteles elvégeztetni! Megelőzve az oly gyakori kérdést, hogy csak 1 almot szeretnénk lehozni lehetséges -e? A válasz NEM, nem járulunk hozzá! Kérem ezt a tényt szem előtt tartani amikor kennelünkből származó kiskutyára esik a választás! Amennyiben az ivartalanítást nem végezteti el a szerződés szerint köteles  a tenyésztési célú kiskutya és a hobbi célú kiskutya közötti aktuális árkülönbséget (+ 100 000 Ft) megfizetni a kutya 1 éves kor betöltése után.

  A kiskutya vásárlása során mindenkinek fontos tényező, hogy a választott fajtát mennyiért tudja megvásárolni. Fontos tudni, hogy minden kiskutyát kizárólag csak törzskönyvvel minimum 1. oltással 4 x féregtelenítéssel és tenyésztői garanciával adunk. Standard törzskönyves kiskutyákhoz képest a prémium törzskönyves kiskutyáink a szülőktől függően 20 - 60 %-al drágábbak. Külföldre Magyar tulajdonba történő vásárlás esetén az árak változnak, mert minden oltást be kell adatni és a veszettség elleni védőoltás után + 21 nap múlva lesz szállítható, ami azt jelenti, hogy nagyjából 4 hónapos koráig tartjuk magunknál a kiskutyát. Ezenkívül megcsináltatjuk az útlevelét, átíratjuk az új tulajdonos nevére esetleg igény szerint export pedigreet (export törzskönyvet), hatósági állatorvosi igazolást a szállításhoz. Ezeknek sajnos plusz költségei vannak. A tulajdon jog átíratását hazai kutyák esetében is megtudjuk csináltatni, ha ezt a vevő kéri tőlünk, ennek a díja +10 000 Ft( Ez a 10 000 Ft nem része a vételárnak, mert ez a Fajtagondozó egyesületé , amelyet a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) állapított meg. Ha valaki azt szeretné, hogy az alapárban szereplő 1 oltásnál több oltást adassunk be arra is van lehetőség, ez oltásonként +6000 Ft költséget jelent.

 Kiskutyák foglalása: A foglaló összege 50 000 Ft. banki utalással lehet a kiskutyák születése után legkésőbb 4 hetes korukig és miután telefonon egyeztettünk a

11773023-10291708 számlaszámra utalni.

Kedvezményezett részhez Andrejcsik Tibor az az a nevemet kell beírni.

 Közleménybe kérem írja be "a nevét és azt, hogy Foglaló".

4 hetes kor után ,amennyiben nem lett lefoglalva a kiskutya oda adjuk más biztos vevőnek.

telefon számom: (30/489 7535). 

Facebook elérhetőségem: https://www.facebook.com/KobanyaiPelyhesBologneseKennel/

 A kiskutyák előre egyeztetett időpontban megtekinthetőek az apa és anyukákkal valamint a tenyészet összes kutyájával egyaránt. Az apák lehetnek más tenyészet tulajdonai így őket a saját weboldalukon lehet megtekinteni.

A kiskutyák legkorábban 10 hetes korukban, oltási könyvvel (amiben állatorvosunk által bejegyzett és pecsételt első oltás, három féregtelenítés és a chip behelyezése szerepel) és számlával kerülnek átadásra az új tulajdonos számára. Amennyiben a kiskutyákat az anyuka nem választotta le 10 hetes koráig és még szoptatja abban az esetben a kiskutyák nem vihetőek el 10 hetesen! A kiskutyák elvitele csak akkor lehetséges, ha már legalább 1 hete nem szopnak.  Minden kiskutyát törzskönyveztetve adunk el!  A kiskutyákra tenyésztői garanciát adunk mely az adásvételi szerződésben is rögzítve van. Időtartama a vételtől számított 1 év. 

A kiskutyák kiválasztása a foglalás sorrendjében történik!

Első választás jogát saját célra tartott kiskutya esetén fenn tartom, valamint első választási jog illeti meg azt aki tenyésztési célra kívánja a kiskutyát megvásárolni!

A kutyáinkat szuper prémium  táppal etetjük, ebből a tápból 1kg tápot adunk a kiskutyával  és néhány hasznos irományt, amely a későbbiek során nyújthat segítséget a kutya neveléséhez.

Természetesen a kiskutya elvitele után is elérhetőek vagyunk és igyekszünk minden segítséget megadni az új tulajdonosok számára. Facebook -on létezik egy zárt csoport / Én is Kőbányai Pelyhes tulajdonos vagyok/ amelynek tagjai mindannyian legalább egy tőlünk vásárolt kiskutya tulajdonosa. Itt mindenkivel napi kapcsolatban vagyunk, hasznos információkat osztunk meg ,valamint a gazdik is megtudják osztani tapasztalataikat egymás között. Ebbe a csoportba a kiskutya átvételének napján kerül felvételre minden tag.

 

A tőlünk vásárolt kutyák panzióztatását is vállaljuk a későbbiek folyamán. Ez esetben annyi a kérésünk, hogy a kutya érkezése előtt legalább 3 nappal féregtelenítve legyen és az oltási könyvet valamint azt az ételt amit szokott enni  hozzák a kutyussal együtt a nálunk töltött napok arányában!

 

 Tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy NEM a különböző apróhirdetésekben található kiskutyákkal megegyező minőségű és árfekvésű kutyákat kínálunk. Egy kiskutya ára nem a törzskönyv árával emelkedik hiszen az csak 6000 Ft. Annak tartalma és a tenyésztői garancia által valamint a minőség által vállk értékesebbé. Szokták mondani az előírt fajtára vonatkozó standard előírásoknak megfelelő tökéletes kutya nincs. Szakmai szemmel minden kutyában található hiba, ha ezeket az előírásokat vesszük figyelembe. Ezért a szülők kiválasztása során mindig nagy jelentőséggel bír, hogy az anya kutya vélt vagy ismert hibáin milyen paraméterekkel rendelkező kanra esik a választás, annak érdekében, hogy az utódok a lehető legjobbak legyenek. Az apróhírdetésekben kínált kiskutyák esetében ezek a szempontok nem játszanak szerepet, azok esetében gyakori a testvérek vagy apa - lánya, anya - fia párosítások. Gyakoriak a nem azonos fajták párosítása is pl. valamelyik szülő Frise, Coton de tular vagy Máltai selyem kutya ezek szintén fehér szőrűek. A kiskutyáik pedig olyan fajtának lesznek eladva amit éppen Ön keres. Kölyök korban a különbségek még nehezen felismerhetőek, viszont felnőtt korára lesz tapasztalható, hogy bizony ez a kiskutya nem az amiről álmodtunk. A túl közeli rokon párosításoknál pedig gyakori az idegrendszeri betegségek, autoimmun betegségek kialakulása.

Ön dönt! Egészséges kutyát akar egyszeri magasabb költségért vagy egy olcsóbbat és majd részletekben a többszörösét fizeti az állatorvosoknak!

A tenyésztésben résztvevő kutyáink térdkalácsficam (patella) szűréssel és szem szűréssel is rendelkeznek és mindegyik 0/0 ás az az 100% -ban mentesek ezektől a betegségektől. Sajnos a térdkalácsficam nem csak örökölhető hanem szerezhető betegség. Tartási körülmények (pl sokat lépcsőzik a kutya vagy le -fel ugrál az ágyról) miatt is szerezhető betegségek közé tartozik.