Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kiskutya vásárlásának menete

Az éppen aktuális eladó kiskutyáink megtekinthetőek a kiskutyáink/puppy's menüben.

1; Érdeklődés, egyeztetés telefonon vagy email -be. Email -ben szeretjük, ha kapunk némi rátekintést, hogy mi az elképzelésük a kiskutyával szemben és a tartásuk körülményeire a jövőt illetően.Nem arra vagyunk kíváncsiak, milyen anyagikörülmények között élnek, hanem arra, hogy tisztában vannak -e azzal, mire van szüksége egy kutyának és ezt tudják e vállalni. Milyen nemű kiskutya az amit leginkább szeretnének? Ha van konkrét oka az is érdekel. Az a tapasztalatunk, hogy nagyon sok esetben téves információkra alapozzák a nemük szerinti választást. A kiskutyának hová tervezik  a helyét? Mennyi időt kell naponta egyedül töltenie és ezt az időt hol fogja tölteni? Van -e más állat akivel együtt fog élni? Azokra az emailekre amiben annyi van, hogy van e eladó kiskutya és mennyi az ára nem válaszolunk. Sajnáljuk, de nekünk ennél több kell!l 

2; Előjegyzés email-ben! Nyilvánvaló, hogy 1 vagy 2 alomra amiből 4-8 kiskutya várható nem veszünk fel 10-15 előjegyzést, mert ez részünkről is felelőtlenség mivel nem teljesíthető.Természetesen így is előfordulhat, hogy nem tudjuk 100 % -ba teljesíteni az előjegyzéseket, hiszen az előjegyzés időszakában nem tudjuk a születendő kiskutyák számát sem és a nemüket sem. Nagy tisztelettel megkérek mindenkit, hogy előjegyezést, csak abban az esetben küldjön, ha a kiskutya vásárlása megfontolt és elhatározott tény! Más Bolognese tenyésztőkkel is tartjuk a kapcsolatot és nagyon sok esetben ajánjuk is egymást az érdeklődőknek, de ha itt is ott is akár még egy harmadik helyen is előjegyez valaki, akkor az is kiderül és bizony ilyenkor szoktak "két szék közül a földre ülni".

Előjegyzéshez letölthető dokumentumot ide kattintva töltheti le!

3; Foglaló utalása. A foglaló összege 150 000 Ft.  Ez nem a végleges vételi ár! Foglalót miután egyeztettünk, hogy a megszületett kiskutyákból tudjuk teljesíteni az előjegyzését 10 napon belül kérjük teljesíteni. Ebben az esetben az utalásnál közleményben a kedves neve mellé  a foglaló szót kérjük beírni.

4; Kiskutyák első megtekintése esetleg kiválasztása legkorábban a kiskutyák 6-7 hetes korában lehetséges. Korábban nem javasoljuk! És akkor kicsit térjünk ki a kiválasztásra. Első választási joga minden esetben nekünk saját részre és a tenyésztésre vásárlóknak van! Ezt követően a választási jog sorrendjét a foglaló érkezésének sorrendje határozza meg. Tehát, aki hamarább foglalja le a kiskutyát az választhat korábban. A foglaló megérkezése után küldünk egy visszajelzést a tranzakcióról. A kiválasztott kiskutyát meglátogatni ismerkedni vele normál esetben van lehetőség  más időpontban is az elvitele előtt, ezt természetesen előzetesen telefonon egyeztetnünk kell előtte, viszont jelenleg a COVID helyzet miatt számunkra ez nem kívánatos. Köszönjük a megértésüket.

5; Kiskutya elvitele. 10-12 hetes korban kell számolni vele. Első oltásukat általában 8 - 9 hetesen kapják függően attól, hogy az anyuka szoptatja e még kölykeit és nem utolsó sorban a pillanatnyi fejlettségük szintjétől. Egy 3-as alom kölykei vélhetően sokkal fejlettebbek mint egy 5-ös alom kölykei ugyan abban a korban. A 2. oltásukat 10-11 hetesen kapják általában szerdára vagy csütörtökre szoktuk tervezni az oltási napokat, hogy péntektől elvihetőek legyenek.

A kiskutyával adunk egy kezdő csomagot, melynek tartalma változó, de ami biztos, hogy van benne: 

- a nálunk fogyasztott tápból1 csomaggal,

- valamint kutya pelenkát

- egy olyan játékot amivel testvéreivel együtt játszott, amin érezheti a megszokott alomszagot,

- és még néhány ajándék tárgyat etető tál, fekhely stb...

  Adunk egy részletes tájékoztatót, ha ezt korábban nem volt lehetőségünk email -be átküldeni, ami segítséget nyújt a kiskutya nevelésében, táplálásában, ápolásában stb...

Valamint a kiskutyához tartozó dokumentumok is átadásra kerülnek, oltási könyv, adásvételi szerződés és a számla.

Törzskönyvet csak ivartalanítás után adjuk át!

A vételár fenmaradó részét ekkor kell kifizetni, (ennek összege változó ezért azt itt nem írom ki) amit szintén lehet utalással kiegyenlíteni hiszen napjainkban már telefonról néhány másodperc elteltével megtörténik a tranzakció, de készpénzes fizetés is lehetséges.

Tehát a kiskutya teljes vételiára áll a foglalóból + átvételkor fizetett összegekből.

Érdeklődés email-ben <kobanyaipelyhes@gmail.com>lehetséges . Kérem vegyék figyelembe azt, hogy a kiállításra és tenyésztésre vásárolt kiskutyák ára magasabb mint a hobbi kutyáké! Ennek oka, hogy az általunk tenyésztett vérvonalat adjuk tovább tenyésztésre és az egészségügyi garanciai is több mindenre kiterjed ez esetben.

Hobbi célra eladott kiskutyáinkra az adásvételi szerződésben az új tulajdonosnak ivartalanítási kötelezettséget kell vállalni, melyet a kiskutya 1 éves koráig köteles elvégeztetni! A törzskönyv postázása ez után történik meg a tulajdonos részére!  Megelőzve az oly gyakori kérdést, hogy csak 1 almot szeretnénk lehozni lehetséges -e? A válasz NEM, nem járulunk hozzá! Kérem ezt a tényt szem előtt tartani amikor kennelünkből származó kiskutyára esik a választás! Amennyiben az ivartalanítást nem végezteti el a szerződés szerint köteles  a tenyésztési célú kiskutya és a hobbi célú kiskutya közötti aktuális árkülönbséget megfizetni a kutya 1 éves kor betöltése után. Egy tenyész kutya vételiára napjainkban 1500 és 2500 euró között van Európában.

  A kiskutya vásárlása során mindenkinek fontos tényező, hogy a választott fajtát mennyiért tudja megvásárolni. Fontos tudni, hogy minden kiskutyát kizárólag csak törzskönyvvel minimum 1. oltással 4 x féregtelenítéssel és tenyésztői garanciával adunk.Kutyáink minimum 2 egészségügyi szűréssel rendelkeznek és az adott betegségekre irányuló szűrések esetében a betegségtől Mentes minősítést kaptak.

Külföldre Magyar tulajdonba történő vásárlás esetén a hazai árakhoz képest kicsivel drágábbak, mert, megcsináltatjuk az útlevelét, átíratjuk az új tulajdonos nevére esetleg igény szerint export pedigreet (export törzskönyvet), és hatósági állatorvosi igazolást is beszerezzük a szállításhoz. Ezeknek sajnos plusz költségei vannak.

A tulajdon jog átíratását hazai kutyák esetében is megtudjuk csináltatni, ha ezt a vevő kéri tőlünk, ennek a díja +10 000 Ft. Ez a 10 000 Ft nem része a vételárnak, mert ezt az összeget a Fajtagondozó egyesületnek fizetjük átírási illetékként. Viszont ezt az igényt legkésőbb az első kiskutya látogatása során jelezni kell.

Az árak esetében kétféle árról beszélhetünk.

1. verzió (alap vételár) , amikor a 2. oltás beadását követően 10-12 hetes korban kerül az új tulajdonos tulajdonába.

2. verzió , amikor a vevő teljes oltási programmal szeretné átvenni a kiskutyát. Ebben az esetben az oltási program végén kerül az új tulajdonos tulajdonába. Ebben az esetben oltásonként 10 000 Ft. plusz költségel kell számolni.

Útlevél igény esetén kérjük előre jelezni, hogy az oltásiprogram előtt tudjuk állatorvosunknak jelezni. Ennek is plusz költsége van az ára kb. 8-10 000 Ft.

Korábbi rossz tapasztalataink alapján kizárólag azoknak tartjuk a kiskutyát akik azt lefoglalják. Kérjük megértésüket!

Csak akkor jegyezzen elő és foglaljon, ha a család minden tagja egyöntetűen szeretné a kiskutyát!

És itt a foglalót kicsit csemegézzük ki. Nyilván valóan a foglaló definiciójával mindenki tisztában van, ha a vevő részéről hiusul meg a vásárlás akkor a vevő bukta a foglaló összegét, ha pedig az eladó részéről hiusul meg akkor a foglaló duplája jár vissza a vevő részére. Itt azért van egy kivétel, mivel élő állatról beszélünk vagyis, ha véletlen a kiskutya váratlanul elhullik ebben az esetben nem a duplája hanam a foglaló összege jár vissza. Egy másik esetre is felhívnám mindenkinek a figyelmét! Amennyiben a kiskutyát elvitte és pár nap múlva úgy gondolja, valamilyen oknál fogva, hogy vissza szeretné hozni, mégsem szeretné a kiskutyát. Ebben az esetben sem jár a foglaló összege vissza. Miért is? A válasz egyszerű a kiskutyát több héten keresztül az ő számára tartottuk és e közben több biztos vevőnek mondtuk, hogy sajnos már nincs eladó kiskutya. Ezenkívül amikor néhány nap elteltével vissza kerül egy kiskutya nem lehet tudni nem hoz e valamilyen betegséget be a kennelbe. Induljunk ki egy nem súlyos egyszerű fertőző hasmenéses betegségből. Megfertőzheti a teljes állományt és mire mindet orvosi ellátásban részesítjük az úgynevezett foglaló összege máris az állatorvos asztalán landol. Tehát minden egyes kiskutya visszahozatala számunkra is kockázat vállalással jár. Arról még nem is beszélve, hogy nem lehet tudni mennyi ideig kell őt tartani, mire jelentkezik egy új vevő. Nem utolsó sorban ezzel szeretnénk azoktól a vásárlóktól is elhatárolódni akik úgy akarnak kiskutyát venni, hogy vegyük meg aztán majd meglátjuk legfeljebb vissza visszük, ha mégsem tetszik a kutyás élet. Bizonyára van akinek felmerült az a gondolat, hogy mi van akkor, ha nem vissza hozza hanem eladja. Nos a kiskutyáinkat szerződéssel adjuk és a teljes életére kiterjedően rögzítve van benne harmadik fél számára nem eladható és nem elajándékozható. Az eladónak  van visszavásárlási joga, melyről írásban lemondhat és csak ebben az esetben adható át harmadik fél részére. 

Facebook elérhetőségem: https://www.facebook.com/KobanyaiPelyhesBologneseKennel/

 A kiskutyák előre egyeztetett időpontban megtekinthetőek az apa és anyukákkal, valamint a tenyészet összes kutyájával egyaránt. Ekkor megbeszéljük a kiskutya fogadására való felkészülés teendőit pl. miket kell beszerezni a kiskutya érkezésének időpontjáig. Az apák lehetnek más kennel tulajdonai ebben az esetben őt nyilván nem tudjuk élőben megmutatni de tájékoztatást adunk, hogy melyik weboldalon lehet megtekinteni a fotóit és minden egyéb információt amit tulajdonosa megosztott róla.

 Amennyiben a kiskutyákat az anyuka nem választotta le 10 hetes koráig és még szoptatja abban az esetben a kiskutyák nem vihetőek el 10 hetesen! A kiskutyák elvitele csak akkor lehetséges, ha már legalább 1 hete az anya nem szoptatja. Ebben az esetben az oltási program kezdete is csúszhat. Minden kiskutyát törzskönyveztetve, chipelve adunk el!  A kiskutyákra tenyésztői garanciát adunk mely az adásvételi szerződésben is rögzítve van. Időtartama 1 év. 

A kiskutyák kiválasztása a foglalás sorrendjében történik!

 

 

Első választás jogát saját célra fenntartjuk amennyiben saját célra is kívánunk megtartani az alomból, valamint első választási jog illeti meg azt aki tenyésztési célra kívánja a kiskutyát megvásárolni. Ez esetben ameddig a tenyésztésre vásárolandó kiskutya kiválasztása nem történt meg nincs választási lehetőség mások számára! Tenyésztési célra választási jogra kizárólag kennel névvel rendelkező tenyésztő tarthat igényt!

A kiskutya elvitele előtt kérünk az új tulajdonostól néhány személyes adatot a szerződés előkészítéséhez és email -ben küldünk egy tájékoztatót ami segítséget nyújt abban mit lesz szükséges megvásárolni a kiskutya érkezése előtt és tájékoztatást ad a későbiekre is a nevelésben, ápolásban és táplálásban.

 Természetesen a kiskutya elvitele után is elérhetőek vagyunk és igyekszünk minden segítséget megadni az új tulajdonosok számára. Facebook -on létezik egy zárt csoport / Én is Kőbányai Pelyhes tulajdonos vagyok/ amelynek tagjai mindannyian legalább egy hobbi célra tőlünk vásárolt kiskutya tulajdonosa. Itt mindenkivel napi kapcsolatban vagyunk, hasznos információkat osztunk meg ,valamint a gazdik is megtudják osztani tapasztalataikat egymás között. Ebbe a csoportba a kiskutya kiválasztásának napján kerül felvételre minden tag.

Fontos! Csak akkor tudjuk tagnak felvenni, ha fb. ismerősök vagyunk.

 

 

A tőlünk vásárolt kutyák panzióztatását is vállaljuk a későbbiek folyamán. Ez esetben annyi a kérésünk, hogy a kutya érkezése előtt legalább 2 nappal féregtelenítve legyen és az oltási könyvet, valamint azt az ételt amit szokott enni  hozzák a kutyussal együtt a nálunk töltött napok arányában!

 Tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy NEM a különböző apróhirdetésekben található kiskutyákkal megegyező minőségű és árfekvésű kutyákat kínálunk. Egy kiskutya ára nem a törzskönyv árával emelkedik hiszen az csak 7000 Ft. Sokkal inkább a mögötte álló tenyésztői munkával. Annak tartalma és a tenyésztői garancia által valamint a minőség által válik értékesebbé.  Az apróhírdetésekben kínált kiskutyák esetében ezek a szempontok nem játszanak szerepet, azok esetében gyakori a testvérek vagy apa - lánya, anya - fia párosítások. Gyakoriak a nem azonos fajták párosítása is pl. valamelyik szülő Frise, Coton de tular vagy Máltai selyem kutya ezek szintén fehér szőrűek és hasonlóan kistestűek. Ezek a kiskutyák már nem lesznek fajtatiszta egyedek csak fajtajellegűek. A kiskutyáik pedig olyan fajtának lesznek eladva amit éppen Ön keres. Kölyök korban a különbségek még nehezen felismerhetőek, viszont felnőtt korára lesz tapasztalható, hogy bizony ez a kiskutya nem az amiről álmodtunk. A túl közeli rokon párosításoknál pedig gyakori az idegrendszeri betegségek, autoimmun betegségek kialakulása.

Ön dönt! Egészséges kutyát akar egyszeri magasabb költségért vagy egy olcsóbbat és majd részletekben a többszörösét fizeti az állatorvosoknak!

A tenyésztésben résztvevő kutyáink térdkalácsficam (patella) szűréssel és szem szűréssel is rendelkeznek és mindegyik 0/0 ás az az 100% -ban mentesek ezektől a betegségektől. Sajnos a térdkalácsficam nem csak örökölhető hanem szerezhető betegség. Tartási és táplálási körülmények (pl sokat lépcsőzik a kutya vagy le -fel ugrál az ágyról) miatt is szerezhető betegségek közé tartozik, illetve a nem megfelelő táplálás különösen fiatal korban is lehet okozója. Ezért erre nem is tudunk garanciát vállalni.