Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kiskutya vásárlásának menete

Az éppen aktuális eladó kiskutyáink megtekinthetőek a kiskutyáink/puppy's menüben.

Érdeklődés email-ben <kobanyaipelyhes@gmail.com>lehetséges . Kérem vegyék figyelembe azt, hogy a kiállításra és tenyésztésre vásárolt kiskutyák ára magasabb mint a hobbi kutyáké. Ennek oka, hogy az egészségügyi garanciai is több mindenre kiterjed ez esetben. Hobbi célra eladott kiskutyáinkra az adásvételi szerződésben az új tulajdonosnak ivartalanítási kötelezettséget kell vállalni, melyet a kiskutya 1 éves koráig köteles elvégeztetni! Megelőzve az oly gyakori kérdést, hogy csak 1 almot szeretnénk lehozni lehetséges -e? A válasz NEM, nem járulunk hozzá! Kérem ezt a tényt szem előtt tartani amikor kennelünkből származó kiskutyára esik a választás! Amennyiben az ivartalanítást nem végezteti el a szerződés szerint köteles  a tenyésztési célú kiskutya és a hobbi célú kiskutya közötti aktuális árkülönbséget megfizetni a kutya 1 éves kor betöltése után.

  A kiskutya vásárlása során mindenkinek fontos tényező, hogy a választott fajtát mennyiért tudja megvásárolni. Fontos tudni, hogy minden kiskutyát kizárólag csak törzskönyvvel minimum 1. oltással 4 x féregtelenítéssel és tenyésztői garanciával adunk. Kizárólag prémium törzskönyves kiskutyáink vannak. Ez azért lehetséges, mert a tenyésztésben lévő kutyáink kivétel nélkül Magyar Champion címmel,és minimum 2 egészségügyi szűréssel rendelkeznek és az adott betegségekre irányuló szűrések esetében a betegségtől Mentes minősítést kaptak. Külföldre Magyar tulajdonba történő vásárlás esetén a hazai árakhoz képest kicsivel drágábbak, mert, megcsináltatjuk az útlevelét, átíratjuk az új tulajdonos nevére esetleg igény szerint export pedigreet (export törzskönyvet), és hatósági állatorvosi igazolást is beszerezzük a szállításhoz. Ezeknek sajnos plusz költségei vannak. A tulajdon jog átíratását hazai kutyák esetében is megtudjuk csináltatni, ha ezt a vevő kéri tőlünk, ennek a díja +10 000 Ft( Ez a 10 000 Ft nem része a vételárnak, mert ez a Fajtagondozó egyesületé , amelyet a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) állapított meg. Erről külön számlát kap a vevő.

Az árak esetében kétféle árról beszélhetünk.

1. verzió (alap vételár) , amikor a 2. oltás beadását követően 9-10 hetes korban kerül az új tulajdonos tulajdonába.

2. verzió (első 2 oltás kivételével oltásonként +8000 Ft), amikor a vevő teljes oltási programmal szeretné átvenni a kiskutyát. Ebben az esetben 14-15 hetes korában kerül az új tulajdonos tulajdonába.

Külföldi kannal történő fedeztetésből származó kiskutyák 50-60 000 Ft -tal drágábbak a saját kanjainktól származó kiskutyák áránál. Ezzel a kiskutya választásakor kérem számoljanak. A konkrét árról kérem telefonon érdeklődjön!

 Kiskutyák foglalása: A foglaló összege 100 000 Ft. banki utalással lehet a kiskutyák születése után  és miután telefonon egyeztettünk a

11773023-10291708 számlaszámra utalni.

Kedvezményezett részhez Andrejcsik Tibor az az a nevemet kell beírni.

 Közleménybe kérem írja be "a nevét és azt, hogy Foglaló".

miután személyesen egyeztettünk és 7 napon belül a foglaló nem érkezik meg számlánkra  a kiskutyát oda adjuk más biztos vevőnek. Korábbi rossz tapasztalataink alapján kizárólag azoknak tartjuk a kiskutyát akik azt lefoglalják. Kérjük megértésüket! Csak akkor foglaljon, ha a család minden tagja egyöntetűen szeretné a kiskutyát!

És itt a foglalót kicsit csemegézzük ki. Nyilván valóan a foglaló definiciójával mindenki tisztában van, ha a vevő részéről hiusul meg a vásárlás akkor a vevő bukta a foglaló összegét, ha pedig az eladó részéről hiusul meg akkor a foglaló duplája jár vissza a vevő részére. Itt azért van egy kivétel, mivel élő állatról beszélünk vagyis, ha véletlen a kiskutya váratlanul elhullik ebben az esetben nem a duplája hanam a foglaló összege jár vissza. Egy másik esetre is felhívnám mindenkinek a figyelmét! Amennyiben a kiskutyát elvitte és pár nap múlva úgy gondolja, valamilyen oknál fogva, hogy vissza szeretné hozni, mégsem szeretné a kiskutyát. Ebben az esetben sem jár a foglaló összege vissza. Miért is? A válasz egyszerű a kiskutyát több héten keresztül az ő számára tartottuk és e közben több biztos vevőnek mondtuk, hogy sajnos már nincs eladó kiskutya. Ezenkívül amikor néhány nap elteltével vissza kerül egy kiskutya nem lehet tudni nem hoz e valamilyen betegséget be a kennelbe. Induljunk ki egy nem súlyos egyszerű fertőző hasmenéses betegségből. Megfertőzheti a teljes állományt és mire mindet orvosi ellátásban részesítjük az úgynevezett foglaló összege máris az állatorvos asztalán landol. Tehát minden egyes kiskutya visszahozatala számunkra is kockázat vállalással jár. Arról még nem is beszélve, hogy nem lehet tudni mennyi ideig kell őt tartani, mire jelentkezik egy új vevő. Nem utolsó sorban ezzel szeretnénk azoktól a vásárlóktól is elhatárolódni akik úgy akarnak kiskutyát venni, hogy vegyük meg aztán majd meglátjuk legfeljebb vissza visszük, ha mégsem tetszik a kutyás élet. Bizonyára van akinek felmerült az a gondolat, hogy mi van akkor, ha nem vissza hozza hanem eladja. Nos a kiskutyáinkat szerződéssel adjuk és a teljes életére kiterjedően rögzítve van benne harmadik fél számára nem eladható és nem elajándékozható. Az eladónak  van visszavásárlási joga, melyről írásban lemondhat.

 

Facebook elérhetőségem: https://www.facebook.com/KobanyaiPelyhesBologneseKennel/

 A kiskutyák előre egyeztetett időpontban megtekinthetőek az apa és anyukákkal, valamint a tenyészet összes kutyájával egyaránt. Ekkor megbeszéljük a kiskutya fogadására való felkészülés teendőit pl. miket kell beszerezni a kiskutya érkezésének időpontjáig. Az apák lehetnek más kennel tulajdonai így őket nem tudjuk élőben megmutatni de tájékoztatást adunk, hogy melyik weboldalon lehet megtekinteni a fotóit és minden egyéb információt amit tulajdonosa megosztott róla.

 Amennyiben a kiskutyákat az anyuka nem választotta le 10 hetes koráig és még szoptatja abban az esetben a kiskutyák nem vihetőek el 10 hetesen! A kiskutyák elvitele csak akkor lehetséges, ha már legalább 1 hete az anya nem szoptatja. Ebben az esetben az oltási program kezdete is csúszhat. Minden kiskutyát törzskönyveztetve, chipelve adunk el!  A kiskutyákra tenyésztői garanciát adunk mely az adásvételi szerződésben is rögzítve van. Időtartama a vételtől számított 1 év. 

A kiskutyák kiválasztása a foglalás sorrendjében történik!

Első választás jogát saját célra fenntartjuk amennyiben saját célra is kívánunk megtartani az alomból, valamint első választási jog illeti meg azt aki tenyésztési célra kívánja a kiskutyát megvásárolni. Ez esetben ameddig a tenyésztésre vásárolandó kiskutya kiválasztása nem történt meg nincs választási lehetőség mások számára! Tenyésztési célra választási jogra kizárólag kennel névvel rendelkező tenyésztő tarthat igényt!

 

A kutyáinkat szuper prémium  táppal etetjük, ebből a tápból  adunk a kiskutyával annyit amennyi az első napokban bőven elegendő lesz számára.

A kiskutya elvitele előtt kérünk az új tulajdonostól néhány személyes adatot a szerződés előkészítéséhez és email -ben küldünk egy tájékoztatót ami segítséget nyújt abban mit lesz szükséges megvásárolni a kiskutya érkezése előtt és tájékoztatást ad a későbiekre is a nevelésben, ápolásban és táplálásban.

 Természetesen a kiskutya elvitele után is elérhetőek vagyunk és igyekszünk minden segítséget megadni az új tulajdonosok számára. Facebook -on létezik egy zárt csoport / Én is Kőbányai Pelyhes tulajdonos vagyok/ amelynek tagjai mindannyian legalább egy hobbi célra tőlünk vásárolt kiskutya tulajdonosa. Itt mindenkivel napi kapcsolatban vagyunk, hasznos információkat osztunk meg ,valamint a gazdik is megtudják osztani tapasztalataikat egymás között. Ebbe a csoportba a kiskutya kiválasztásának napján kerül felvételre minden tag.

Fontos! Csak akkor tudjuk tagnak felvenni, ha fb. ismerősök vagyunk.

A tőlünk vásárolt kutyák panzióztatását is vállaljuk a későbbiek folyamán. Ez esetben annyi a kérésünk, hogy a kutya érkezése előtt legalább 2 nappal féregtelenítve legyen és az oltási könyvet, valamint azt az ételt amit szokott enni  hozzák a kutyussal együtt a nálunk töltött napok arányában!

 Tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy NEM a különböző apróhirdetésekben található kiskutyákkal megegyező minőségű és árfekvésű kutyákat kínálunk. Egy kiskutya ára nem a törzskönyv árával emelkedik hiszen az csak 6000 Ft. Sokkal inkább a mögötte álló tenyésztői munkával. Annak tartalma és a tenyésztői garancia által valamint a minőség által válik értékesebbé. Szokták mondani az előírt fajtára vonatkozó standard előírásoknak megfelelő tökéletes kutya nincs. Szakmai szemmel minden kutyában található hiba, ha ezeket az előírásokat vesszük figyelembe. Ezért a szülők kiválasztása során mindig nagy jelentőséggel bír, hogy az anya kutya vélt vagy ismert hibáin milyen paraméterekkel rendelkező kanra esik a választás, annak érdekében, hogy az utódok a lehető legjobbak legyenek. Az apróhírdetésekben kínált kiskutyák esetében ezek a szempontok nem játszanak szerepet, azok esetében gyakori a testvérek vagy apa - lánya, anya - fia párosítások. Gyakoriak a nem azonos fajták párosítása is pl. valamelyik szülő Frise, Coton de tular vagy Máltai selyem kutya ezek szintén fehér szőrűek és hasonlóan kistestűek. Ezek a kiskutyák már nem lesznek fajtatiszta egyedek csak fajtajellegűek. A kiskutyáik pedig olyan fajtának lesznek eladva amit éppen Ön keres. Kölyök korban a különbségek még nehezen felismerhetőek, viszont felnőtt korára lesz tapasztalható, hogy bizony ez a kiskutya nem az amiről álmodtunk. A túl közeli rokon párosításoknál pedig gyakori az idegrendszeri betegségek, autoimmun betegségek kialakulása.

Ön dönt! Egészséges kutyát akar egyszeri magasabb költségért vagy egy olcsóbbat és majd részletekben a többszörösét fizeti az állatorvosoknak!

A tenyésztésben résztvevő kutyáink térdkalácsficam (patella) szűréssel és szem szűréssel is rendelkeznek és mindegyik 0/0 ás az az 100% -ban mentesek ezektől a betegségektől. Sajnos a térdkalácsficam nem csak örökölhető hanem szerezhető betegség. Tartási és táplálási körülmények (pl sokat lépcsőzik a kutya vagy le -fel ugrál az ágyról) miatt is szerezhető betegségek közé tartozik, illetve a nem megfelelő táplálás különösen fiatal korban is lehet okozója. Ezért erre nem is tudunk garanciát vállalni.