Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kiskutya vásárlásának menete

Az éppen aktuális eladó kiskutyáink megtekinthetőek a kiskutyáink/puppy's menüben.

Érdeklődés email-ben <kobanyaipelyhes@gmail.com>lehetséges . Kérem vegyék figyelembe azt, hogy a kiállításra és tenyésztésre vásárolt kiskutyák ára magasabb mint a hobbi kutyáké. Ennek oka, hogy az egészségügyi garanciai is több mindenre kiterjed ez esetben. Hobbi célra eladott kiskutyáinkra az adásvételi szerződésben az új tulajdonosnak ivartalanítási kötelezettséget kell vállalni, melyet a kiskutya 1 éves koráig köteles elvégeztetni! Megelőzve az oly gyakori kérdést, hogy csak 1 almot szeretnénk lehozni lehetséges -e? A válasz NEM, nem járulunk hozzá! Kérem ezt a tényt szem előtt tartani amikor kennelünkből származó kiskutyára esik a választás! Amennyiben az ivartalanítást nem végezteti el a szerződés szerint köteles  a tenyésztési célú kiskutya és a hobbi célú kiskutya közötti aktuális árkülönbséget megfizetni a kutya 1 éves kor betöltése után.

  A kiskutya vásárlása során mindenkinek fontos tényező, hogy a választott fajtát mennyiért tudja megvásárolni. Fontos tudni, hogy minden kiskutyát kizárólag csak törzskönyvvel minimum 1. oltással 4 x féregtelenítéssel és tenyésztői garanciával adunk. Kizárólag prémium törzskönyves kiskutyáink vannak. Ez azért lehetséges, mert a tenyésztésben lévő kutyáink kivétel nélkül Magyar Champion címmel,és minimum 2 egészségügyi szűréssel rendelkeznek és az adott betegségekre irányuló szűrések esetében a betegségtől Mentes minősítést kaptak. Külföldre Magyar tulajdonba történő vásárlás esetén a hazai árakhoz képest kicsivel drágábbak, mert, megcsináltatjuk az útlevelét, átíratjuk az új tulajdonos nevére esetleg igény szerint export pedigreet (export törzskönyvet), és hatósági állatorvosi igazolást is beszerezzük a szállításhoz. Ezeknek sajnos plusz költségei vannak. A tulajdon jog átíratását hazai kutyák esetében is megtudjuk csináltatni, ha ezt a vevő kéri tőlünk, ennek a díja +10 000 Ft( Ez a 10 000 Ft nem része a vételárnak, mert ez a Fajtagondozó egyesületé , amelyet a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) állapított meg. Erről külön számlát kap a vevő. Az árak esetében kétféle árról beszélhetünk. 1. verzió amikor az 1 oltás beadását követően 9-10 hetes korban kerül az új tulajdonos tulajdonába. 2. verzió amikor a vevő teljes oltási programmal szeretné átvenni a kiskutyát. Ebben az esetben 14-15 hetes korában kerül az új tulajdonos tulajdonába. Külföldi kannal történő fedeztetésből származó kiskutyák 50-60 000 Ft -tal drágábbak a saját kanjainktól származó kiskutyák áránál. Ezzel a kiskutya választásakor kérem számoljanak. A konkrét árról kérem telefonon érdeklődjön!

 Kiskutyák foglalása: A foglaló összege 50 000 Ft. banki utalással lehet a kiskutyák születése után legkésőbb 4 hetes korukig és miután telefonon egyeztettünk a

11773023-10291708 számlaszámra utalni.

Kedvezményezett részhez Andrejcsik Tibor az az a nevemet kell beírni.

 Közleménybe kérem írja be "a nevét és azt, hogy Foglaló".

4 hetes kor után ,amennyiben nem lett lefoglalva a kiskutya oda adjuk más biztos vevőnek. Korábbi rossz tapasztalataink alapján kizárólag azoknak tartjuk a kiskutyát akik azt lefoglalják.

telefon számom: (30/489 7535). 

Facebook elérhetőségem: https://www.facebook.com/KobanyaiPelyhesBologneseKennel/

 A kiskutyák előre egyeztetett időpontban megtekinthetőek az apa és anyukákkal, valamint a tenyészet összes kutyájával egyaránt. Ekkor megbeszéljük a kiskutya fogadására való felkészülés teendőit pl. miket kell beszerezni a kiskutya érkezésének időpontjáig. Az apák lehetnek más kennel tulajdonai így őket nem tudjuk élőben megmutatni de tájékoztatást adunk, hogy melyik weboldalon lehet megtekinteni a fotóit és minden egyéb információt amit tulajdonosa megosztott róla.

A kiskutyák legkorábban 9-10 hetes korukban, oltási könyvvel (amiben állatorvosunk által bejegyzett és pecsételt első oltás, 4 féregtelenítés és a chip behelyezése szerepel) és számlával kerülnek átadásra az új tulajdonos számára. Amennyiben a kiskutyákat az anyuka nem választotta le 10 hetes koráig és még szoptatja abban az esetben a kiskutyák nem vihetőek el 10 hetesen! A kiskutyák elvitele csak akkor lehetséges, ha már legalább 1 hete az anya nem szoptatja.  Minden kiskutyát törzskönyveztetve adunk el!  A kiskutyákra tenyésztői garanciát adunk mely az adásvételi szerződésben is rögzítve van. Időtartama a vételtől számított 1 év. 

A kiskutyák kiválasztása a foglalás sorrendjében történik!

Első választás jogát saját célra fenntartjuk amennyiben saját célra is kívánunk megtartani az alomból, valamint első választási jog illeti meg azt aki tenyésztési célra kívánja a kiskutyát megvásárolni. Ez esetben ameddig a tenyésztésre vásárolandó kiskutya kiválasztása nem történt meg nincs választási lehetőség mások számára! Tenyésztési célra választási jogra kizárólag kennel névvel rendelkező tenyésztő tarthat igényt!

 

A kutyáinkat szuper prémium  táppal etetjük, ebből a tápból 1kg tápot adunk a kiskutyával  és néhány hasznos irományt, amely segítséget nyújt a kutya neveléséhez, a megfelelő táplálásához és ápolásához.

Természetesen a kiskutya elvitele után is elérhetőek vagyunk és igyekszünk minden segítséget megadni az új tulajdonosok számára. Facebook -on létezik egy zárt csoport / Én is Kőbányai Pelyhes tulajdonos vagyok/ amelynek tagjai mindannyian legalább egy hobbi célra tőlünk vásárolt kiskutya tulajdonosa. Itt mindenkivel napi kapcsolatban vagyunk, hasznos információkat osztunk meg ,valamint a gazdik is megtudják osztani tapasztalataikat egymás között. Ebbe a csoportba a kiskutya kiválasztásának napján kerül felvételre minden tag, amennyiben ő már ismerősnek jelölt.

A tőlünk vásárolt kutyák panzióztatását is vállaljuk a későbbiek folyamán. Ez esetben annyi a kérésünk, hogy a kutya érkezése előtt legalább 3 nappal féregtelenítve legyen és az oltási könyvet, valamint azt az ételt amit szokott enni  hozzák a kutyussal együtt a nálunk töltött napok arányában!

 Tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy NEM a különböző apróhirdetésekben található kiskutyákkal megegyező minőségű és árfekvésű kutyákat kínálunk. Egy kiskutya ára nem a törzskönyv árával emelkedik hiszen az csak 6000 Ft. Sokkal inkább a mögötte álló tenyésztői munkával. Annak tartalma és a tenyésztői garancia által valamint a minőség által válik értékesebbé. Szokták mondani az előírt fajtára vonatkozó standard előírásoknak megfelelő tökéletes kutya nincs. Szakmai szemmel minden kutyában található hiba, ha ezeket az előírásokat vesszük figyelembe. Ezért a szülők kiválasztása során mindig nagy jelentőséggel bír, hogy az anya kutya vélt vagy ismert hibáin milyen paraméterekkel rendelkező kanra esik a választás, annak érdekében, hogy az utódok a lehető legjobbak legyenek. Az apróhírdetésekben kínált kiskutyák esetében ezek a szempontok nem játszanak szerepet, azok esetében gyakori a testvérek vagy apa - lánya, anya - fia párosítások. Gyakoriak a nem azonos fajták párosítása is pl. valamelyik szülő Frise, Coton de tular vagy Máltai selyem kutya ezek szintén fehér szőrűek és hasonlóan kistestűek. Ezek a kiskutyák már nem lesznek fajtatiszta egyedek csak fajtajellegűek. A kiskutyáik pedig olyan fajtának lesznek eladva amit éppen Ön keres. Kölyök korban a különbségek még nehezen felismerhetőek, viszont felnőtt korára lesz tapasztalható, hogy bizony ez a kiskutya nem az amiről álmodtunk. A túl közeli rokon párosításoknál pedig gyakori az idegrendszeri betegségek, autoimmun betegségek kialakulása.

Ön dönt! Egészséges kutyát akar egyszeri magasabb költségért vagy egy olcsóbbat és majd részletekben a többszörösét fizeti az állatorvosoknak!

A tenyésztésben résztvevő kutyáink térdkalácsficam (patella) szűréssel és szem szűréssel is rendelkeznek és mindegyik 0/0 ás az az 100% -ban mentesek ezektől a betegségektől. Sajnos a térdkalácsficam nem csak örökölhető hanem szerezhető betegség. Tartási és táplálási körülmények (pl sokat lépcsőzik a kutya vagy le -fel ugrál az ágyról) miatt is szerezhető betegségek közé tartozik, illetve a nem megfelelő táplálás különösen fiatal korban is lehet okozója. Ezért erre nem is tudunk garanciát vállalni.